Bloedonderzoeken

Bloedonderzoek dierenarts

Bloedonderzoek voor hond, kat of knaagdier: bij één van onze Pets Health Dierenklinieken bent u aan het juiste adres!

Bekijk onze vestigingen

Bloedonderzoek hond, kat of knaagdier: dit kijken wij na.

  • Glucose en Fructosamines: Onthullen hoge suikerwaarden (suikerziekte) of te lage suikerwaarden die kunnen worden veroorzaakt door andere aandoeningen.
  • Nier- en Leverwaardes: Meten waarden als ureum, creatinine en leverenzymen om nier- en lever-gerelateerde problemen op te sporen.
  • Ontstekingsindicatoren: Onthullen van bloedarmoede of bijvoorbeeld uitdroging. Ook kunnen wij vaak de bloedplaatjes meten, die onderdeel zijn van de stolling en daarmee gerelateerde aandoeningen.
  • Rode Bloedcellen en Stolling: Onthullen bloedarmoede, uitdroging, en bieden informatie over stollingsfactoren bij bepaalde vergiftigingen en leveraandoeningen.
  • Schildklierwaardes: Onthullen van een te snel of te traag werkende schildklier.
  • Alvleesklierwaardes: Meten van enzymen die te maken hebben met mogelijke problemen met de alvleesklier.
  • Elektrolyten: Controleren de mineralen in het bloed die kunnen verschuiven bij verschillende aandoeningen, belangrijk voor prognose en behandeling.

Bloedonderzoek dierenarts – Onze procedure

Het bloed van uw hond, kat of knaagdier wordt afgenomen met een dunne naald uit een ader in de voorpoot of hals, nadat een klein stukje vacht is geschoren voor een betere zichtbaarheid van het bloedvat.

Na verzameling in buisjes wordt het klaargemaakt voor onderzoek. Er dient minimaal 8 uur voor de bloedafname geen voeding meer gegeven te worden. Drinken mag wel.

Hoe lang duurt het voordat u resultaat heeft?

Onze dierenklinieken hebben eigen analyseapparatuur voor onderzoek van het bloed. De uitslag is daarom snel bekend. Soms is specialistisch onderzoek nodig, waardoor de uitslag iets langer op zich laat wachten.

Bloedonderzoek hond, kat of knaagdier: maak ook een afspraak

Neem contact op met een Pets Health Dierenkliniek bij u in de regio voor deskundig advies of een afspraak voor een bloedonderzoek van uw hond, kat of knaagdier.

Bekijk onze vestigingen